Over mij

Welkom; op deze pagina zal ik wat over mijzelf vertellen, mijn interesses in de variërende media wereld en hoe ik op dit punt ben gekomen.

Mijn naam is Xippe Kahle, een unieke naam is mij vaak verteld. Graag zie ik mijzelf dan ook als een uniek persoon met een unieke kijk op design en een unieke uitwerking hiervan. Waar het mij lijkt dat veel jonge designers veel zaken toevoegen om maar iets ‘moois’ neer te zetten zie ik juist de waarde in van het simpele en minimalistische. Door de nadruk te leggen op waar het nu echt om draait wordt de functie van een product of boodschap alleen maar duidelijker.

Door deze kijk ben ik mij ook steeds meer gaan verdiepen in product ontwerp en strategische communicatie. Twee vrij verschillende onderdelen van de media, maar in essentie heel gelijk. Beiden willen een doel overbrengen, of dit nou de functie of werking van het product in kwestie is of de boodschap achter een media campagne. Door te kijken naar dit doel en niet met omwegen te denken zoek ik naar de meest efficiënte wijze van design.

Afsluitend nog hoe ik hier ben gekomen, mijn interesse in design is eigenlijk pas vrij laat gekomen. Waar ik in mijn tiener jaren al wel interesse had in vormgeven is dit later pas vervormd in het probleemoplossende design waar ik mij nu bevind. Door mijn studie Communication and Multimedia Design heen heb ik verschillende kansen gehad en gemaakt om mij ondernemend op te stellen en daarbij een goede onderzoekende houding te creëren. Door deze kijk op mijn studieperiode heb ik een eigen stijl en visie op designvraagstukken ontwikkeld.